Mobach logo
Systemhouse Mobach bv - Onderzoek en ontwikkeling


Startpagina
Adres
Bedrijf
 
Producten
Diensten
 
Research / development
 
Klanten
Contact
Links
 
English
 

Onderzoek en ontwikkeling.

Vanaf 1981 wordt onderzoek en ontwikkeling binnen onze onderneming verricht. Dit onderzoek richt zich op verschillende terreinen, maar is in het algemeen nogal systeemtechnisch van aard. Men kan daarbij denken aan vierde generatie programmeertalen, systeemtechnische applicaties zoals transactie monitoren en accounting systemen, maar ook aan netwerkcomponenten als routers, bridges en firewalls. Af en toe wordt zelfs specifieke hardware ontwikkeld. Enkele voorbeelden worden hieronder kort aangestipt.

Programmeertalen.

In een samenwerkingsverband met Du Prie DP Engineering BV is jarenlang gewerkt aan onderzoek en ontwikkeling van vierde generatie programmeertalen. Het product DP2 is daaruit ontstaan.

Een ander onderzoek naar de optimalisatiemogelijkheden van Fortran compilers resulteerde in een prototype, dat binnen de gekozen subset van de Fortran syntax verbeteringen tot meer dan 50 % van de geproduceerde objectcode bereikte. Dat betekende zowel minder geheugenbeslag als minder te doorlopen machine-instructies.

Data communicatie.

Communicatie in heterogene netwerken vereist diepgaande kennis van de te gebruiken protocollen in de hogere lagen van de netwerkarchitectuur. Onderzoek en ontwikkeling zijn op dat gebied voortdurend noodzakelijk, niet het minst omdat er zoveel veranderingen plaatsvinden. Naast het gebruik van de hiermee opgedane kennis ten behoeve van concrete projecten voor klanten heeft dit onderzoek geleid tot een aantal producten zoals de TP monitor MTPM, de aansturing voor remote printers MOAP en een Data Distributie Systeem.

Netwerken.

Het op een verantwoorde wijze gebruiken van netwerken heeft tot op heden nog geen spectaculaire groei vertoond. Wel worden er overal netwerken aangelegd, maar aan veiligheid, stabiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid mankeert het veelal. Vermoedelijk vanwege het niet kunnen vrijmaken van de benodigde middelen en het vrij hoge kostenniveau.

Het maken van netwerken vereist diepgaande kennis van de te gebruiken protocollen in alle lagen van de netwerkarchitectuur. Ook hier zijn onderzoek en ontwikkeling voortdurend noodzakelijk wegens de snelle veranderingen. Juist op deze gebieden dient relatief veel aandacht uit te gaan naar de processen, waarin producten worden toegepast. Zeker bij beveiliging geldt, dat dat niet een product of een eenmalige situatie is maar een dagelijks proces.

Op de R & D pagina voor Netwerken is meer te lezen over dit onderzoek en de daaruit voortgekomen ontwikkelingen.

 
  Laatste wijziging op 2002-05-10 door Fred Mobach <info@mobach.nl> Copyright © 2002 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op www.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computers.
  Powered by Apache