Mobach logo
Systemhouse Mobach bv - Remote printer aansturing met MOAP


Startpagina
Adres
Bedrijf
 
Producten
 
Diensten
Research / development
 
Klanten
Contact
Links
 
English
 

Remote printer aansturing met MOAP.

Met MOAP worden vanuit de Siemens BS2000 mainframes vele verschillende soorten printers aangestuurt, ook al zijn die veelal onbekend aan de spoolsystemen zoals RSO en TDSPOOL. Zo kunt u ook printers gebruiken, die niet Hewlett-Packards PCL taal ondersteunen. En is het gebruik van speciale tekens in de teksten ook geen probleem meer, zoals het indertijd was voor Univé Verzekeringen met het accent teken op de letter e.

Componenten technologie.

MOAP is opgebouwd uit enkele componenten. De minst in het oog vallende zijn de run-time componenten op het mainframe en de printserver. De run-time component op het mainframe nestelt zich tussen de gebruiker danwel de gebruikersapplicatie en het spoolsysteem en draagt zorg voor een vertaalslag van standaard BS2000 spool besturingsinformatie naar algemeen bruikbare besturingsinformatie voor printers. Deze component is aan te sturen via interfaces voor de gebruiker, de jcl en transactie systemen.

De run-time component voor de printserver draagt zorg voor een eventueel benodigde vertaling van de algemeen bruikbare besturingsinformatie naar het voor de desbetreffende printer geldende formaat. Deze component is, gezien de beschikbare resources in printservers, zo compact mogelijkheid gemaakt. Slechts enkele kilobytes volstaan.

De minst gebruikte maar meest opvallende component is het gebruikersinterface voor het onderhouden van de gegevensverzameling, die de activiteiten van MOAP bestuurt. Overbodig te vermelden, dat deze met het 4GL systeem DP2 is gebouwd, wat garant staat voor een zeer gestructureerde en eenvoudige opbouw. De beheerder kan hierin zelf alle karakteristieken van zowel zijn printers als zijn spoolproblematiek vastleggen. Meer heeft MOAP niet nodig om perfecte uitvoer op remote printers te produceren.

 
  Laatste wijziging op 2002-05-10 door Fred Mobach <info@mobach.nl> Copyright © 2002 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op www.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computers.
  Powered by Apache