Mobach logo
Systemhouse Mobach bv - Virtual Private Networks


Startpagina
Adres
Bedrijf
 
Producten
 
Diensten
Research / development
 
Klanten
Contact
Links
 
English
 

Virtual Private Network (VPN) overzicht.

Met een Virtual Private Network worden remote netwerken aan het locale netwerk gekoppeld alsof die onderdeel van het locale netwerk zijn. Die koppeling kan zomaar via publieke netwerken als het Internet lopen, zonder dat de gegevens voor onbevoegden te lezen zijn. Dat kan door de sterke versleuteling van die gegevens, zoals die in IPSec is ingebouwd. En IPSec is de internationale standaard op VPN gebied.

Zo kunnen thuiswerkers en medewerkers in bijkantoren gebruik blijven maken van alle mogelijkheden, die zij op het hoofdkantoor ook hebben. Zoals e-mail, printers, bestandsdeling en noem maar op.

Veiligheid ?

Veiligheid is alleen te bereiken door al bij de opzet passende maatregelen te nemen en de veilige status te (laten) bewaken. Dagelijks, 7 dagen per week. Daarom bevatten deze VPN systemen ook standaard een firewall, waarmee alle ongewenste communicatie wordt geblokkeerd. Door de crackers geen handvaten te geven, hebben die geen aangrijppunten voor hun kwalijke activiteiten.

VPN architectuur

Free Software.

Onze VPN systemen zijn gebaseerd op standaard componenten en Free Software, namelijk GNU/Linux en FreeS/WAN. De ontwikkelaars van deze software hebben in het verleden al vaak bewezen goede en veilige software te bouwen. Een andere prettige eigenschap van deze software is, dat er geen extra kosten voor licenties zijn afhankelijk van het aantal gebruikers.

Gebruiksmogelijkheden.

De VPN systemen zijn op vele plaatsen in te zetten, zoals bijvoorbeeld bij thuiswerkers, bijkantoren en vaste relaties. Eigenlijk in elke grote of kleine organisatie, waarmee vanuit uw locale netwerk vertrouwelijk moet worden gecommuniceerd. Door de flexibiliteit van de gevoerde standaard componenten kunnen de VPN systemen ook dienst doen als firewall en als router voor een ISDN of huurlijn aansluiting.

Op elke locatie, waar een VPN verbinding nodig is, is één VPN systeem nodig. Voor een eerste VPN verbinding zijn dus twee VPN systemen nodig, voor de tweede VPN verbinding drie, enzovoort.

VPN configuraties zijn heel goed te combineren met thin clients op de werkplek van de thuiswerker en de medewerkers in bijkantoren. Omdat bij het gebruik van thin clients de verwerking plaatsheeft op de (centrale) server worden niet gehele bestanden via de VPN verbinding getransporteerd, maar alleen stuurinformatie van de randapparaten zoals beeldscherm, toetsenbord, muis en printer. In veel gevallen resulteert dat in een lagere behoefte aan bandbreedte en dus lagere telecommunicatiekosten.

Hoge beschikbaarheid.

Voor organisaties met een groot aantal VPN verbindingen bestaat de mogelijkheid om het centrale VPN systeem op het hoofdkantoor dubbel uit te voeren. Mocht onverhoopt een van de VPN servers daar uitvallen, dan neemt het backup VPN systeem de bestaande verbingen binnen enkele seconden over. Zo kunnen de medewerkers bijna ongestoord doorwerken.

Ons aanbod.

Wij bieden deze VPN systemen onder verschillende voorwaarden aan, namelijk :

  • koop zonder Service Level Agreement (SLA), waarbij tegen meerkosten de configuratie en installatie verzorgd worden. Een onderhoudscontract voor hard- en software garandeert een altijd up-to-date VPN systeem.
  • koop met Service Level Agreement (SLA). Hierin is ook begrepen de configuratie, de installatie, een onderhoudscontract voor hard- en software en dagelijkse controle op correcte werking van de VPN.
  • huur zonder Service Level Agreement (SLA), waarbij tegen meerkosten de configuratie en installatie verzorgd worden. Hierin is altijd een onderhoudscontract voor hard- en software inbegrepen.
  • huur met Service Level Agreement (SLA). Hierin is ook begrepen de configuratie, de installatie, een onderhoudscontract voor hard- en software en dagelijkse controle op correcte werking van de VPN.

 
  Laatste wijziging op 2002-05-10 door Fred Mobach <info@mobach.nl> Copyright © 2002 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op www.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computers.
  Powered by Apache