Mobach logo
Systemhouse Mobach bv - Firewalls


Startpagina
Adres
Bedrijf
 
Producten
 
Diensten
Research / development
 
Klanten
Contact
Links
 
English
 

Firewall overzicht.

Een verbinding met het Internet zonder een goede en goed onderhouden firewall is vragen om problemen. Zelfs de dagbladen publiceren tegenwoordig over problemen op dit gebied met fantasievolle namen als Code-Red en Nimda, venijnige programmaatjes die gebruik maken van de veiligheidslekken in Windows computers en daarmee een aardig deel van het Internet kunnen platleggen. Zonder adequate beveiligingsmaatregelen zijn ook uw computers deel van het probleem.

Nog meer risico's.

Er liggen nog meer risico's op de loer, zoals de mogelijkheid dat crackers gegevens van uw computers copiëren om ten eigen bate aan te wenden of uw computers gaan gebruiken om weer andermans computers aan te vallen. Bovengenoemde Code-Red en Nimda deden precies dat laatste.

Veiligheid ?

Veiligheid is alleen te bereiken door passende tegenmaatregelen te nemen en de nieuwe veilige status te (laten) bewaken. Dagelijks, 7 dagen per week. De basis van de tegenmaatregelen is een firewall, die na een nauwkeurige analyse van uw eisen zodanig wordt ingesteld dat crackers uw computers liever met rust laten.

Plaats van de firewall

Free Software.

Onze firewalls zijn gebaseerd op standaard componenten en Free Software, namelijk GNU/Linux. De ontwikkelaars van Linux hebben in het verleden al vaak bewezen een goed en veilig systeem te bouwen. Een andere prettige eigenschap van deze software is, dat er geen extra kosten voor licenties zijn afhankelijk van het aantal gebruikers.

Gebruiksmogelijkheden.

De firewalls zijn op vele plaatsen in te zetten, zoals bijvoorbeeld tussen delen van het interne netwerk met verschillende beveiligingsniveaus alsook tussen het interne netwerk en het Internet. In die laatste situatie kan door de flexibiliteit van de gevoerde standaard componenten de firewall ook dienst doen als router voor een ISDN of huurlijn aansluiting.

Ons aanbod.

Wij bieden deze firewalls onder verschillende voorwaarden aan, namelijk :

  • koop zonder Service Level Agreement (SLA), waarbij tegen meerkosten de configuratie en installatie verzorgd worden. Een onderhoudscontract voor hard- en software garandeert een altijd up-to-date firewall systeem.
  • koop met Service Level Agreement (SLA). Hierin is ook begrepen de configuratie, de installatie, een onderhoudscontract voor hard- en software en dagelijkse controle op correcte werking van de firewall.
  • huur zonder Service Level Agreement (SLA), waarbij tegen meerkosten de configuratie en installatie verzorgd worden. Hierin is altijd een onderhoudscontract voor hard- en software inbegrepen.
  • huur met Service Level Agreement (SLA). Hierin is ook begrepen de configuratie, de installatie, een onderhoudscontract voor hard- en software en dagelijkse controle op correcte werking van de firewall.

 
  Laatste wijziging op 2002-05-10 door Fred Mobach <info@mobach.nl> Copyright © 2002 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op www.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computers.
  Powered by Apache